Bezoekers info

Bezoekersadres / Openingstijden / Entree / Afmetingen Museum  / Parkeren / Rondleidingen / Jongeren

Hartelijk Welkom !

‘Museum M.A.C. House Leusden’,  Museum voor Hedendaagse Kunst.

Tentoonstelling Internationaal DIN A4 Project

Museumbezoek  is mogelijk op  alle dagdelen in de week van 10.00 – 17.00 uur. Wilt u het museum bezoeken? Stuur e.mail naar: lacasaholandesaterra@gmail.com en vermeld de datum en tijdstip waarop u het museum wilt bezoeken of bel naar 033 88 73 256.

Entree: Gratis voor alle bezoekers. Echter, aangezien het museum geen structurele subsidie ontvangt, is elke bijdrage, groot of klein,  in het daarvoor bestemde donatiekistje, tijdens uw museumbezoek,  van harte welkom. (Indien u een wat groter bedrag wilt doneren of schenken aan het museum, zie ‘Vrienden van’ op deze site.

Bescheiden afmetingen museum ruimtes:

Aangezien, in overleg met de Gemeente Leusden,  het Museum zich bevindt zich op de benedenverdieping van een zogenaamde “Eurowoning” in Park Rozendaal te Leusden, zijn de museum ruimtes bescheiden van afmeting.

Echter, bij het  ervaren en beleven van hedendaagse beeldende kunst gaat het niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit en artistieke inhoud van de tentoongestelde werken. 

Er zijn twee aparte museum ruimtes. In de eerste ruimte zijn exposities te zien van (inter)nationale kunstenaars die een solo expositie hebben in het Museum.  In de tweede museum ruimte zijn steeds afwisselende tentoonstellingen te zien met werken uit de hoofdcollectie van het museum, behorende bij het internationale kunst project:  “Project DIN A4”. 

Parkeren: 

Parkeren kan In de straat “Alpendreef” te Leusden (de straat ligt vòòr de bocht naar Dalmatië).Tevens zijn er parkeermogelijkheden nabij Winkel Centrum Biezenkamp (5 minuten lopen naar Dalmatië) of elders in Leusden. Parkeren in Leusden is gratis.

A.u.b. niet parkeren op de oprit van het museum.  

Rondleidingen:

Wilt u een speciale privé of groepsrondleiding door het museum en de studio ? Dan graag van tevoren aanmelden. Stuur e-mail naar : lacasaholandesaterra@gmail.com en vermeld daarin op welke datum en met hoeveel personen u wilt komen. 

Gezien de bescheiden afmetingen van het Museum, zijn rondleidingen mogelijk voor kleine groepjes (max. 12 personen).

Educatieprojecten /Jongeren:

Museumbezoek is ook interessant voor schoolgaande kinderen en jongeren. In het museum zijn jaarlijks educatie projecten d.m.v. tentoonstellingen te zien, waarbij thema’s als Duurzaamheid en Milieu, een rol spelen. (zie kopje Educatie). Jongeren en schoolgaande kinderen zijn welkom in kleine groepen van max. 12 personen, mits er goede begeleiding  van ouders en/of leerkrachten bij is.  Graag van tevoren aanmelden via e-mail: lacasaholandesaterra@gmail.com. Vermeld in de e-mail uw naam, de naam van de school waarop u werkzaam bent, het aantal begeleiders alsmede het aantal leerlingen èn de datum waarop u wilt komen.

Educatieproject Museum: Duurzaamheid en Milieu Solo: Mathieu Klomp Leusden – M.A.C. House Leusden

Kunstenaar Mathieu Klomp uit Leusden geeft wegwerpmateriaal een tweede leven, locatie M.A.C. House Leusden. Deze beeldengroep ‘Krijger” is ook te zien geweest in Centraal Museum, Utrecht in 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact:

E.mail:           Lacasaholandesaterra@gmail.com

Website:        http://www.lacasaholandesa.org

Facebook:      Margareth Degeling  (impressies van de museale openingen, presentaties)

Telefoon:       033 88 73 256  / + 31 (0) 33 88 73 256