Stichting

Culturele Stichting ‘La Casa Holandesa – Terra dell’Arte’, Leusden.

Doelstellingen – Oprichting – Projecten – Locatie – Organisatie – Bestuur – Internationaal Artistiek               Comité – Kunstenaarsinitiatieven – Zesjarig Bestaan 2018

Doelstellingen:

2013: Culturele Stichting “La Casa Holandesa – Terra dell’Arte” , is een non-profit (inter)nationale culturele organisatie, die zich beweegt op het gebied van beeldende kunst en cultuur. De Stichting is opgericht in 2013 en gevestigd in Leusden,  Nederland. De belangrijkste doelstelling van de Stichting  is het behartigen van de belangen van zowel nationale als internationale kunstenaars d.m.v. het organiseren van Museale Tentoonstellingen, Educatie Projecten en het ontwikkelen en uitvoeren van “Artistic Residencies” in Nederland.

2018: Op 23 sept. en 7 okt. 2018 heeft de Culturele Stichting haar Zesjarig Bestaan gevierd met Burgemeester Bouwmeester van de Gemeente Leusden. Hierbij stond de Presentatie van de Museum Catalogus centraal. Deze Catalogus beslaat de hoogtepunten van het Tentoonstellingsbeleid 2013 – 2018, Zes Jaar Culturele Stichting La Casa Holandesa – Terra dell’Arte. Ook de inmiddels ontwikkelde Educatie Projecten, alsmede impressies van de ‘Artistic Residencies’ in Nederland, zijn opgenomen in deze Museum Catalogus.

Aanleiding Oprichting:

Sinds 2006 werkt het bestuur van “La Casa Holandesa – Terra dell’Arte”, Nederland,  samen met “Terra dell’Arte” en “Project Ars Latina”, gevestigd in Italië en Mexico. Wij hebben gezamenlijk zorg gedragen voor het opzetten en realiseren van grote internationale kunst projecten;  evenementen, tentoonstellingen en workshops ten behoeve van kunstenaars van “Terra dell’Arte” en “Ars Latina Project”,  in 2006 in Macerata – Italië, in 2007 in Tecate, Tijuana en Méjicali – Mexico en in 2009 in Havana – Cuba.

Aangezien Terra dell’Arte gelooft in “Cultural Exchange of Artists all over the World” (Culturele Uitwisseling van Kunstenaars, wereldwijd) , heeft de directie van “Terra dell’Arte” Italië en Mexico, ons in 2013 gevraagd een afzonderlijke Culturele Stichting op te richten in Nederland met het doel om behalve in het buitenland, ook de belangen te behartigen van (inter)nationale kunstenaars in eigen land. 

In 2015 heeft de Stichting een Museum voor Hedendaagse Kunst opgericht onder de naam “Museum M.A.C. House Leusden”, om de kunstenaars een passend platform te kunnen bieden, binnen een museale setting. (zie kopje Museum)

Projecten:

De belangrijkste projecten van de Culturele Stichting “La Casa Holandesa – Terra dell”Arte” zijn:

  • La Casa Holandesa
  • Artistic Residencies
  • Museum voor Hedendaagse Kunst
  • Internationaal Kunst Project DIN A4
  • Educatie Projecten

. La Casa Holandesa: La Casa Holandesa is de naam van een Eurowoning, dat behalve  woonhuis van het Stichting- en Museumbestuur, tevens gebruikt wordt als vestigingsadres van de Culturele Stichting met ontvangstruimte voor bezoekers, tentoonstellingsruimtes voor het  “Museum M.A.C. House Leusden” en als locatie voor “Artistic Residencies”; tijdelijk verblijf voor voor (inter)nationale kunstenaars met studio/atelierruimte.

. Artistic Residencies: in 2013 zijn we begonnen met “Artistic Residencies” voor internationale kunstenaars. Doel van deze residencies is enerzijds dat internationale kunstenaars één of meerdere weken in onze Casa Holandesa kunnen verblijven om te werken aan een, vooraf ingediend en goed gekeurd, artistiek project, tentoonstelling en/of workshop. De ingediende projectvoorstellen worden getoetst op artistieke inhoud en haalbaarheid. Anderzijds is dit project bedoeld om de kunstenaars kennis te laten maken met de kunst en cultuur in Nederland, d.m.v. het bezoeken van musea, galeries en/of andere culturele instellingen in diverse Nederlandse steden. Tijdens het verblijf van kunstenaars in residence, maken zij deel uit van het gastgezin. Er wordt gezamenlijk gegeten en er worden, behalve individuele, ook veel gezamenlijke culturele activiteiten ondernomen in Nederland.

 . Museum voor Hedendaagse Kunst : De Culturele Stichting “La Casa Holandesa – Terra dell’Arte”, heeft in 2014 een Museum voor Hedendaagse Kunst opgericht onder de naam “ Museum M.A.C. House Leusden”. ( M.A.C. staat voor Museum of Contemporary Art, Muséo de Arte Contemporáneo, Musée d’Art Contemporanée oftewel Museum voor Hedendaagse Kunst)

. Kunst Project DIN A4 – Hoofdcollectie van het Museum: De belangrijkste reden om het Museum voor Hedendaagse Kunst op te richten was enerzijds om een geschikt en passend platform te kunnen bieden aan onze kunstenaars van Terra dell’Arte en Project Ars Latina, en anderzijds om de hoofdcollectie van het Museum, een hedendaagse kunstcollectie van meer dan 1000 kunstwerken, behorende bij het Internationale Kunst Project DIN A4, te kunnen tonen binnen een museale setting.

. Educatie projecten: Inmiddels heeft de Culturele Stichting en het M.A.C. House diverse Educatie projecten gerealiseerd, waarbij Cultureel Erfgoed en Duurzaamheid en Milieu, centraal hebben gestaan. Hiervoor heeft de Stichting subsidie mogen ontvangen uit het Fonds voor Duurzame Initiatieven van de Gemeente Leusden,waarvoor onze dank. (zie kopje Educatie)

Museum en Stichting Locatie:                                                                  

Naam: Culturele Stichting “La Casa Holandesa – Terra dell’Arte”

Vestigingsadres: Dalmatië No. 5

Postcode/Plaats en land:  3831 EE Leusden– The Netherlands

Contact :E.mail: lacasaholandesaterra@gmail.com /  Site: www.lacasaholandesa.org

Tel.: + 31 (0) 33 88 73 256    /    033  88 73 256

Organisatie: 

Het bestuur van de Culturele Stichting “La Casa Holandesa – Terra dell’Arte”, Leusden werkt samen met een breed samengesteld Internationaal Comité, teneinde de kwaliteit van de kunstprojecten en tentoonstellingen te kunnen waarborgen.

Bestuur:                   

       Voorzitter : Margareth Degeling, Leusden – geb. 1960 te Hoorn: 

4

Rechts: Margareth Degeling, oprichter en voorzitter en curator van Culturele Stichting La Casa Holandesa – Terra dell’Arte en Museum M.A.C. House Leusden  

C.V. Margareth Degeling: vanaf 2006, o.a.:

Curator en Internationaal Comité Lid van “Project Ars Latina”;  werkzaamheden o.a.  samen met de internationale teamleden van het Comité organiseren, cureren,  begeleiden en realiseren  van Tentoonstellingen en Workshops  in o.a.  Macerata – Italië (2006), Tecate, Mejicali en Tijuana – Mexico (2007) Havana – Cuba (2009).

Ere-lid van Terra dell’Arte

Jury Lid van Internationale Jury “Ventipertrenta” (International Digital Art Project); jureren van ingezonden werken van professionele beeldend kunstenaars die deelnemen aan de jaarlijkse kunstwedstrijd van Ventipertrenta.

2012: Counsellor en Supervisor van W-afpiaap Project”, (Word Wide Artists for Peace Art Project)

2012: Lid van het Internationale Artistieke Comité van “Museum M.I.D.A.C.”, (Museum of International and Dynamic Contemporary Art),  Bellforte del Chienti – Italië

2013: Oprichter en Voorzitter van Culturele Stichting “La Casa Holandesa – Terra dell’Arte”, Leusden

2013: Nieuwe Beheerder, Organisator en Curator van het  internationale kunstproject Project DIN A4

2014: Oprichter van Museum voor Hedendaagse Kunst in Leusden, onder de naam “Museum M.A.C. House – Leusden”

2015: Oprichter en Curator van “Museum M.A.C. House Leusden”

Margareth Degeling als beeldend kunstenaar, kort c.v. :

Hoogtepunten: Deelname aan 5 Biennales of Contemporary Art en solo exposities:

Biennales :

2005:  Deelname aan “Biennale of Contemporary Art”, Arad – Roemenië,  “Artists Biennale of Contemporary Art”, Hongkong – Rep. of China, “Biennale of Contemporary Art”, Florence – Italy,

2007:  Deelname aan  “Biennale of Contemporary Art”, Adana – Turkije,

2008:  Deelname aan “5th International Biennale of Miniature Art”, Csechostowa – Polen

Solo exposities:  

2007:  Titel solo expositie:  “El Jardín del Edén” (The Garden of Eden), “Galería de la Ciudad”, Tecate – Mexico,

2008:  Titel solo expositie: “The Garden of Eden”, Museum M.I.D.A.C., Italy

2015 : September: Solo Expositie, title expo : “Cultural Heritage – From another Perspective”, Museum M.I.D.A.C., Italië

.-.-.-.-.-.-.-

Museum medewerker en Penningmeester: Robert Poelstra,  Leusden, geb. 1965 te Leeuwarden: 

1236

 

 

 

 

                                                  Foto’s: Robert Poelstra en Margareth Degeling 

C.V. Robert Poelstra:

2006 -2009: Medewerker van Internationale Kunstprojecten,  betrokken geweest bij de uitvoering van Tentoonstellingen van internationale kunstenaars van  “Project Ars Latina” en Terra dell’Arte” in Italië, 2006, Mexico, 2007 en Cuba, 2009

2013: Medewerker en Penningmeester van Culturele Stichting “ La Casa Holandesa -Terra dell’Arte”

2014: Teamlid/Medewerker van International Art Project DIN A4,

2015: Medewerker “Museum M.A.C. House – Leusden”.

.-.-.-.-.-.-

Secretaris: Manuel Azaro Poelstra, Leusden – geb. 1995 te Zeist:

002Manuel Azaro

C.V. Manuel Azaro:

2013: Medewerker en Secretaris van Culturele Stichting “La Casa Holandesa – Terra dell’Arte”

2014: Team Lid en Medewerker van “Project DIN A4”

2015: Jury lid van “Special Arts – Nederland”

2015: Medewerker van “Museum M.A.C. House Leusden”

2015: Erelid van Terra dell”Arte

Manuel Azaro als beeldend kunstenaar:

2012 : Werk in collectie bij het Internationale “Project DIN A4” en “Project W-Afpiaap”; ( World Wide Artists for Peace Project, Turkije) .

2012: Deelname aan groepsexposities van  “W-Afpiaap” in, o.a.  Roemenië en Turkije

2013: Deelname aan groepsexpo “W-Afpiaap”, “Hello Installation”, Istanbul – Turkije

2014: Deelname aan groepsexpo’s van “La Casa Holandesa” en “W-Afpiaap Project” in “Cultureel Gebouw V420” Nederland

2015: Deelname aan groepsexpositie SOLO 4 in Jans Pakhuys, Amersfoort

2015 en 2018: Deelname als beeldend kunstenaar aan “Art Brut Biënnale”, Hengelo

2015: Deelname aan groepsexpositie Project DIN A4 in Palazzo Bonfranceschi – Italie

Deelname aan groepsexposities in Museum Dolhuys, Haarlem en Museum Nairac, Barneveld.

2016: Deelname aan groepsexposities in Jans Pakhuys, Amersfoort

2018: Duo Tentoonstelling van Manuel Azaro en Margareth Degeling, ‘Cultural Heritage from another Perspective’ – Museum M.A.C. House Leusden

2018: Samen met drie Mexicaanse kunstenaars heeft Manuel Azaro workshops georganiseerd in het Jans Pakhuys – Amersfoort en bij Multi Media Station – Hilversum

.-.-.-.-.-.-

Leden van het Internationale Artistieke Committee:            

Laura Castanedo – Mexico :

Multi-discipline artist; Visual artist, Performance Artist, Actress in theathre productions, a.o.

Vice-President of “Terra dell’Arte” and “Ars Latina Project”, Organisor and  International Committee Member of  “Biennale of  Contemporary Art’, Arad- Romania 2005”, Member of International Committee of Ars Latina Project,  Member of International Committee of Cultural Foundation “La Casa Holandesa – Terra dell’Arte”, Leusden, Member of International Committee of “Museum M.A.C. HOUSE – Leusden”, The Netherlands

Verónica Romero – Spain :

Visual Artist
Mentor of Cultural Foundation “La Casa Amarilla”, Málaga – Spain, Member of Terra dell’Arte, Member of Artistic Direction of Museum M.I.D.A.C., Belforte del Chienti – Italy, since 2013 : Member of International Committee of Cultural Foundation “La Casa Holandesa – Terra dell’Arte”, Leusden, Member of International Committee of “Museum M.A.C. HOUSE – Leusden”, The Netherlands

David Burbano – Spain :

Visual Artist
President of Cultural Foundation “La Casa Amarilla”, Málaga – Spain,  Member of International Committee of Cult. Foundation “La Casa Holandesa – Terra dell’Arte”, Leusden,  Member of International Committee of “Museum M.A.C. HOUSE – Leusden”, The Netherlands.

José Vivieira – Portugal :

Visual Artist – digital art and photography
Projectleader of “Fonlad”; ( Digital Art Festivals) Coimbra – Portugal, Honorary member of Terra dell’Arte, International Committee Member of Cultural Foundation “La Casa Holandesa – Terra dell’Arte”, Leusden, Member of International Committee of “Museum M.A.C. HOUSE – Leusden”, The Netherlands

Yossiel Barosso – Cuba :

 (lives and works in Miami – U.S.A.)Visual Artist – digital art; Prize-winner of the annuals art competition of International Digital Art Project Ventipertrenta; she has won two times in 2012 and 2013 a solo exhibition in Museum MI.D.A.C, Italy,  a best visual digital artist.

Honorary Member of Terra dell’Arte, International Committee Member of Cultural Foundation “La Casa Holandesa – Terra dell’Arte”, Leusden, as from 2014: International Committee Member of “Museum M.A.C. HOUSE – Leusden”, The Netherlands.

Safa Bute – Turkey:

Visual Artist
Curator and  Organisor of International Art Exhibitions, also Organizor of “Biennale of Contemporary Art”, Adana – Turkey – 2007”, International Committee Member of “Biennale of Contemporary Art Arad – Romania 2005”, Honorary Member of Terra dell’Arte, Member of International Committee of Cultural Foundation “La Casa Holandesa – Terra dell’Arte, Leusden, Member of Int. Committee of “Museum M.A.C. HOUSE- Leusden”, The Netherlands

Cecilia Fernandez – Chile:

Visual Artist
International Committee Member of “Biennale of Contemporary Art” , Arad – Romania 2005, Honorary Member of Terra dell’Arte, Member of Int. Committee of Cultural Foundation “La Casa Holandesa – Terra dell’Arte”, Leusden, Int. Committee Member of “Museum M.A.C. HOUSE – Leusden”, The Netherlands

Juan Carlos Delgado – Peru:

Visual artist
Honorary Member of Terra dell’Arte,  Curator and Organizor of one of the collective arts exhibition of the International Art Project DIN A4 in Lima – Peru, Honorary Member of Terra dell’Arte, since 2013: Int. Committee Member of Cult. Foundation “La Casa Holandesa – Terra dell’Arte”, Leusden, Member of Int. Committee “Museum M.A.C. HOUSE – Leusden”, The Netherlands

Artan Balaj –Kosovo : (lives and works in Antwerp – Belgium)

Visual Artist Prize-winner of “Biennale of Contemporary Art”, Arad – Romania in 2005, as “young emerging artist”
Honorary Member of Terra dell’Arte, since 2013 Member of Int. Committee of Cult. Foundation “La Casa Holandesa – Terra dell’Arte”, Leusden, as from 2014 also Int. Committee member of “Museum M.A.C. HOUSE – Leusden”, The Netherlands

Yunaika Martín – Cuba :

Visual Artist  (prize-winner at  “Biennale of Contemporary Art”,  Arad – Romania in 2005)
Curator and International Committee Member of Ars Latina Project,  Honorary Member of Terra dell’Arte,  Member of the Int. Committee of Artistic Quality of  Museum M.I.D.A.C., Belforte del Chienti – Italy, Teacher of art disciplines on  “Academía de Belles Artes” – Havana,  as from 2013 Int. Committee Member of Cult. Foundation “La Casa Holandesa – Terra dell’Arte”, Leusden, since 2014 also Int. Committee Member of ‘Museum M.A.C. HOUSE – Leusden”, The Netherlands

Joaquín Rodriguez – Argentina :

Visual Artist: photography
Member of Terra dell’Arte. Organisor of many exhibitions and art projects  “Art Space Del Desierto”, Santa Rosa La Pampa – Argentina

Hubert Huber – Germany :

Visual artist, Woodcarves
Initiator and  one of the founders of “Passau Produzentengalerie”, Organizer of many national and international exhibitions and symposia. Participation and Consultant at “Art in Public Spaces, BBK LV Bavaria Passau, Initiator and founding member of “Kulturmodel Bräugasse”

Ernst Kraft – The Netherlands: 

(lives and works for many years  in Málaga – Spain).Visual artist,  multi-disciplines;  o.a. photography, installations, paintings, drawings, art movies. Ernst Kraft is one of the prize-winners of “The Biennale of Contemporary Art Arad – Romania 2005”,  his installations can be seen permanently in a.o. Passau – Germany and Mexico.
International Committee Member of Ars Latina Project, Honorary Member of Terra dell’Arte, Member of the Artistic Committee of Quality of the Museum M.I.D.A.C., Italy. As from 2014 also International Committee Member of the “Museum M.A.C. HOUSE – Leusden”,  The Netherlands. Also Ernst Kraft is one of the founders and formal Projectleaders of the International Art Project DIN A4. He has organized many exhibitions of  the DIN A4 collection, in many countries, all over the world. Also, under his supervision the DIN A4 collection was extended with the participation of many artists outside Europe, like Japan, Argentina, Chile, Peru, Mexico, a.o.  Nowadays the Art Collection DIN A4 has extended to  a collection  of more than 1000 contemporary artworks, made by artists, from all over the world. Since 2013 the Int. Project DIN A4 was taken over  from  the “Asociación Málaga On,  by our Cultural Foundation, by signing a “Transfer Act”, between the Asociación Málaga On and Cultural Foundation La Casa Holandesa – Terra dell’Arte, Leusden, The Netherlands. Now this Project DIN A4 with a collection of  more than 1000 contemporary art works will form the main collection of the “Museum M.A.C. HOUSE – Leusden”, The Netherlands

Kunstenaarsinitiatieven:

Alle (inter) nationale kunstprojecten, waar onze Culturele Stichting mee samenwerkt of aan verbonden is, zijn gestart rond het jaar 2000 en opgezet vanuit kunstenaars initiatieven. Alle projecten zijn dus gestart van BOTTOM UP in plaats van TOP DOWN.  Dit is de meerwaarde van al onze internationale kunstprojecten en juist hier ligt onze kracht.

De meerwaarde van al deze kunstenaarsinitiatieven is het feit dat bijna alle bestuursleden, internationale comité leden en overige commissieleden,  ook zelf werkzaam zijn als  beeldend  kunstenaar.  Behalve de verschillende rollen die zij vervullen in de diverse organisaties, blijven zij zich tevens sterk profileren en ontwikkelen als beeldend kunstenaar. Vandaar dat juist zij precies weten wat zich afspeelt in de hedendaagse beeldende kunst in de diverse landen en waar behoefte aan is.  Steeds wordt gezocht naar nieuwe manieren en andere platformen om de verschillende kunstprojecten neer te zetten, uit te voeren en te organiseren, in allerlei verschillende landen over de hele wereld. Op deze wijze is er inmiddels een groot internationaal netwerk ontstaan,  waarbij gebleken is dat de kunstenaars verbonden aan de verschillende kunst projecten en organisaties bereid zijn elkaar belangeloos te ondersteunen. Veel kunstenaars zijn niet alleen kunstenaar maar hebben ook andere hogere en/of universitaire opleidingen gevolgd.

Gebleken is dat er onder de kunstenaars steeds nieuwe “leiders” en/of organisatoren opstaan, en dat er onder hen een enorme en gevarieerde verscheidenheid aan kennis en deskundigheid aanwezig is om allerlei kunstprojecten op te zetten, te begeleiden en te beoordelen op kwaliteit in verschillende landen over de wereld.

Het feit dat zoveel internationale kunstenaars zich belangeloos inzetten vooral deze kunstenaarsinitiatieven en daaruit voortvloeiende kunstprojecten,  is mede gelegen in het feit dat er niet gewerkt wordt met een sterk, van bovenaf opgelegd, hiërarchisch stelsel, dat er geen grote economische belangen spelen en dat er geen sprake is van een reeds van bovenaf uitgestippeld en vastgelegd beleid, waarin nauwelijks ruimte is voor nieuwe initiatieven.

Alle kunstprojecten, waar onze stichting mee samenwerkt, hechten veel waarde aan “artistieke kwaliteit”en springen steeds is op datgene waar behoefte aan is in de diverse landen.

2018 – Zesjarig bestaan Culturele Stichting La Casa Holandesa- Terra dell’Arte, Leusden – Twee Museumfeesten – Artists in Residence – Presentatie Museum Catalogus

In september en oktober 2018 viert Culturele Stichting La Casa Holandesa – Terra dell’Arte Leusden, haar Zesjarig bestaan! Deze mijlpaal zal uitgebreid gevierd worden met twee museumfeesten op 23 sept. en 7 okt. a.s. met fantastische tentoonstellingen èn een Catalogus Presentatie met een impressie van de hoogtepunten van het ‘Tentoonstellingsbeleid  Zes jaar Culturele Stichting La Casa Holandesa en Museum M.A.C. House Leusden’. Ook zijn in deze Museum Catalogus impressies van de Artistic Residencies van onze internationale kunstenaars opgenomen. Deze catalogus wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage uit het Anjerfonds van het Prins Bernard Cultuurfonds, waarvoor onze dank.

Artists in Residence: Van eind aug. t/m eind sept. zullen de jonge en zeer getalenteerde kunstenaars, ‘Trillizos Torres Pacheco’, de kunstenaarsnaam van de drieling, Leonel, Luís en Lorenzo Torres Pacheco  (1996, Mexico) een maand bij ons te gast zijn als ‘Artists in Residence’. Op museumlocatie zullen zij gaan werken aan hun tentoonstelling, werk op doek met olieverf, thema – Oorzaak en Gevolg van Menselijke Emoties en Relaties. Deze jonge kunstenaars hebben deelgenomen aan diverse groep en solo tentoonstellingen in Mexico, Californië en Italië.  Ook hebben zij vorig jaar hun eerste internationale prijs mogen ontvangen voor hun werk.

Foto: ‘Toma de desiciones’ / ‘Taking decisions’ Werk in olieverf van los ‘Trillizos Torres Pacheco’

 

 

 

Welkom 1e Museumfeest – 23 sept. a.s. 14.30 – 17.00 ter gelegenheid van ons Zesjarig bestaan. Opening van de Tentoonstelling ‘Cause and Effect of Human Emotions and Relations’ van ‘Trillizos Torres Pachecho’ uit Mexico. Het belooft een interessante en gezellige culturele middag te worden met Beeldende Kunst, Muziek en Poëzie. Uiteraard zullen de kunstenaars Leonel, Luís en Lorenzo erbij zijn. Verschillende artiesten hebben hun medewerking al toegezegd aan deze bijzondere middag.

Welkom  2e Museumfeest – 7 okt .a.s.  14.30 – 17.00 ter gelegenheid van het Zesjarig bestaan van onze Culturele Stichting. Presentatie van de Museum Catalogus èn de Opening van de Tentoonstelling ‘Hekwerk’ met recent werk van internationaal beeldend kunstenaar,  Ernst Kraft uit Spanje.  Ernst Kraft zal bij de opening van zijn tentoonstelling in het M.A.C. House aanwezig zijn. Ook deze middag zal een divers cultureel gebeuren worden, waarbij Beeldende Kunst, Poëzie en Muziek centraal komen te staan. Diverse artiesten hebben ook voor dit feest reeds hun medewerking toegezegd. De officiële ceremonie zal plaatsvinden rond 15.00 uur door onze kersverse Burgemeester Bouwmeester die na de openingsspeech, als eerste, samen met Ernst Kraft en andere aanwezige kunstenaars die in de catalogus genoemd worden,  een exemplaar van de Museum Catalogus uitgereikt krijgen.

Foto: Ernst Kraft

Kunstenaars info – Ernst Kraft (Spanje/Ned.) Na een reis van 5 jaar door diverse landen in Noord, Midden en Zuid Amerika en na 12 jaar gewoond en gewerkt te hebben in Amsterdam, besloot Ernst Kraft (geb. 1952 te Bloemendaal) zich permanent te vestigen in Spanje. Sinds 1989 woont en werkt hij in Malaga. De kunstenaar werkt in verschillende disciplines; tekenen, schilderen, objecten, sculpturen en installaties. Zijn constructies en installaties zijn permanent te zien in verschillende landen, o.a. in Léon – Mexico, Passao – Duitsland en Santa Rosa – Argentinië. Behalve beeldend kunstenaar is Ernst Kraft ook schrijver en heeft hij inmiddels twee boeken gepubliceerd. Tevens is hij één van de voormalige beheerders van het Internationale Kunstproject DIN A4 en onder zijn leiding is de bijbehorende kunstcollectie uitgebreid tot 1000 Hedendaagse Kunstwerken van 500 nationale en internationale kunstenaars, wereldwijd. Het DIN A4 project en de bijbehorende kunstcollectie wordt sinds een aantal jaren beheerd door onze Culturele Stichting La Casa Holandesa – Terra dell’Arte, Leusden en maakt deel uit van de grootste kunstcollectie van het Museum M.A.C. House Leusden.

.-.-.-.